Over mij

Ik ben geboren aan de voet van het Zwarte woud in Duitsland en vervolgens onmiddellijk aan boord gegaan richting Rotterdam samen met mijn ouders. Mijn eerste woorden heb ik nog in Duitsland gezegd, daarna ben ik via Rotterdam, Nijmegen, Groesbeek, Nederasselt en Grave in Uden terecht gekomen. Ik ben moeder van 2 fantastische kinderen en heb een geweldige levensgezel.

In Uden heb ik 19 jaar op het Udens College sector HAVO/VWO gewerkt. Eerst als assistent netwerkbeheerder en later als onderwijsassistent. Voordien heb ik geholpen met het opzetten van twee kringloopcentra. Hoe we met de aarde en onze leefomgeving omgaan, heeft altijd mijn aandacht gehad.

Ik volg de berichten over het milieu en klimaat en zie dat deze berichten vaak niet positief zijn. Vooral de grote sterfte van insecten heeft mij geschokt. Dat heeft mij doen besluiten dat ik me er zelf mee wilden gaan bemoeien. Dat deed ik altijd al door het scheiden van afval en hergebruiken van materialen, maar het werd tijd voor iets nieuws.

Uit ervaring heb ik ondervonden hoe ingrijpend gezonde voedsel is voor je gezondheid. Ik ben me daarom gaan verdiepen in het telen van groenten en fruit op een manier die goed is voor mens en milieu. Dit heb ik gedaan bij het Warmonderhof, een biologisch dynamische opleiding tot stadsboerin.

Mijn opleiding bestond uit 1 dag school per week en stages tussen de koeien, kippen, groenten en fruit en ondertussen heb ik 5 jaar ervaring opgedaan in de permacultuur op D’n hof van de toekomst in Uden.

Ik heb genoten en ben ook nog eens geslaagd voor de opleiding. Nu is het tijd voor de Pluktuin Uden. U bent van harte welkom.

Uw stadsboerin,
Yvonne