- juli 30, 2020
Het het ingezonden recept van Riky
- 1 spitskool (middel groot)
- 4 grote aardappelen
- 400 gr. rundergehakt
- 1/2 zakje Parrano (geraspte kaas)
- speklapjes kruiden (bus Jumbo)
- peper, zout en notenmuskaat
- 100 a 150 ml warme melk
Berijden,
Oven voor verwarmen op 220 graden
Kook de fijngesneden spitskool gaar in weinig water en breng op smaak met zout, peper en notenmuskaat. Het gehakt rul bakken met ruim speklapjes kruiden.
Aardappelpuree maken van de aardappelen en naar smaak kruiden.
Een ovenschaal invetten de (uitgelekte spitskool onder in de schaal daarop het gehakt en bovenop de aardappelpuree bestrooid met ongeveer het halve zakje kaas .
ongeveer 20 a 30 minuten in het midden van de oven bakken
Eet smakelijk van deze ovenschotel met spitskool