Via de link geven de groene meisjes nog een tweede koolrabi recept maar dan als stoofpot.   Ze hebben één keer eerder een koolrabi recept gemaakt (dat was deze stoofpot met zoete aardappel en kikkererwten, erg lekker!)

Deze keer hebben ze er een Aziatische draai aangegeven en ze hopen dat jullie het ook lekker zullen vinden.

Wat heb je nodig voor twee porties?

1 grote koolrabi
1 portie rijst noodles
1/2 peper (jalapeño of rode chilipeper)
1/2 avocado in blokjes
paar handen verse koriander
handje pinda’s
een pittige Aziatische saus zoals sriracha (optioneel)

Dressing:
sap en rasp van 1 limoen
1 1/2 eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel verse gember, geraspt

Wat moet je doen?

1. Kook de rijstnoodles. Spoel ze af met koud water en laat ze verder afkoelen.
2. Mix de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
3. Schil de koolrabi. Wij sneden vooral de harde stukken eraf. Sommige zachte stukjes schil kan je laten zien. Spiralize of snijd de koolrabi in hele dunne stengels.
4. Meng de koolrabi noodles in een kom met de dressing en laat dit even marineren voor een kwartier.
5. Mix vervolgens de rijst noodles, avocado, peper & koriander met de koolrabi noodles. Serveer met de pinda’s & pittige saus. (zoals Sriracha saus – de welbekende fles met rode saus en een haan op de voorkant)

Tip: maak extra veel, of bewaar in ieder geval iets voor de volgende dag. Ook koud is dit een prima gerecht om mee te nemen naar school of je werk, als lunch.

Bron; http://www.degroenemeisjes.nl/koolrabi-recept/