INGREDIËNTEN

  • 2 koolrabi’s
  • 1,5 liter bouillon
  • 1 teentje sjalotje  knoflook
  • 1 el olie om te bakken
  • 125 milliliter room
  • 25 gram walnoten
  • 1 el paneermeel grof
  • 2 takjes tijm
  • 1 stukje boter
  • zout en peper naar smaak
Extra nodig:
  • Ovenschaaltjes

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook en verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de koolrabi’s, halveer ze en snijd ze in dunne plakken.
Kook de plakken in vijf minuten nét gaar in de bouillon en schep ze eruit.
Snipper het sjalotje en de knoflook.
Fruit ze aan in wat olie.
Blus af met een scheut bouillon en voeg de room toe.
Kook de room een paar minuten in.
Maak een soort van lasagne van koolrabi: Eerst een laagje koolrabi plakjes in een ovenschaaltjes, daarop wat room, dan weer koolrabi en je eindigt met room.
Snijd de walnoten en tijm fijn.
Meng ze met het paneermeel.
Strooi dit bovenop de koolrabi lasagne, doe er wat vlokjes boter op.
Bak ze tien minuten in de oven.
De laatste minuut kun je eventueel de grill aanzetten voor een goudbruin korstje.

Laat er geraspte kaas bovenop smelten, hmmm!