Voor 4 personen, 25 minuten.

INGREDIËNTEN

  • 750 g koolrabi
  • sap van ½ citroen
  • 50 ml olijfolie
  • ½ eetlepel mosterd
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • handvol verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes

BEREIDEN

Breng in een pan een laagje water aan de kook met wat zout.Haal de blaadjes van de koolrabi af en leg ze opzij. Schil de koolrabi met een dunschiller en snijd ze in partjes. Kook ze samen met de blaadjes in 10 minuten beetgaar.Doe het citroensap in een beker. Doe daar wat zout en peper bij. Klop het citroensap met een vork en giet er langzaam de olijfolie bij. Blijf kloppen, daardoor wordt de vinaigrette wat dikker. Klop er nog een halve eetlepel mosterd doorheen.

Leg de koolrabi en de blaadjes samen met de lente-ui en koriander in een schaal. Roer voorzichtig de vinaigrette erdoor en strooi de kappertjes eroverheen. Serveer terwijl de salade nog warm is.

OPMERKING

Koolrabi is een delicatesse die bijna niet meer gegeten wordt in Nederland. Het is de verdikking van de stengel van een koolplant en het groeit boven de grond. Koolrabi is bijna het hele jaar door verkrijgbaar, van het vroege voorjaar tot in de late herfst. Koolrabi is niet hetzelfde als koolraap, die onder de grond groeit. Er zijn twee soorten koolrabi: grote en kleine. Kies voor deze salade de kleine.

Het recept ‘Warme salade van koolrabi, kappertjes en koriander’ is afkomstig uit het kookboek…

Oerhollands

Manon Sikkel & Michiel Klønhammer