Voor 4 personen, 25 minuten.
INGREDIËNTEN
- 750 g koolrabi
- sap van ½ citroen
- 50 ml olijfolie
- ½ eetlepel mosterd
- 3 lente-uitjes, in ringen
- handvol verse koriander, fijngehakt
- 2 eetlepels kappertjes
BEREIDEN
Leg de koolrabi en de blaadjes samen met de lente-ui en koriander in een schaal. Roer voorzichtig de vinaigrette erdoor en strooi de kappertjes eroverheen. Serveer terwijl de salade nog warm is.
OPMERKING
Koolrabi is een delicatesse die bijna niet meer gegeten wordt in Nederland. Het is de verdikking van de stengel van een koolplant en het groeit boven de grond. Koolrabi is bijna het hele jaar door verkrijgbaar, van het vroege voorjaar tot in de late herfst. Koolrabi is niet hetzelfde als koolraap, die onder de grond groeit. Er zijn twee soorten koolrabi: grote en kleine. Kies voor deze salade de kleine.
Het recept ‘Warme salade van koolrabi, kappertjes en koriander’ is afkomstig uit het kookboek…
Oerhollands
Manon Sikkel & Michiel Klønhammer