Om het ontwerp van de pluktuin ook  in de tuin te krijgen zijn we druk bezig geweest. Veel meten en weer opnieuw?. Draden en piketpaaltjes in de grond. En dan uiteindelijk klaar?. Vak 0 word met grasklaver ingezaaid.Gras dat speciaal is samengesteld uit verschillende rassen die niet zo erg uitstoelen. Het gras blijft hoofdzakelijk daar waar ik het wil hebben en niet waar het eigenlijk niet moet komen, en witte klaver. Dit zaad heb ik bij Neutkens besteld na advies van Boer in de natuur

0  wordt het middelpunt waar we dan lekker kunnen zitten en de oogstspullen kunnen vinden (mesjes , spitvork e.d.) en een zandbak voor de kleintjes. Ook heb ik via AREA (nog bedankt daarvoor) een schoolbord mogen ophalen dat daar een plek krijgt. Bovenaan de tekening en links de zijkant daar komen bomen,struiken en bloemen 5 meter breed. voor de vogels en insecten. Rechts is neen brede strook met bessen, rabarber( die al uit de grond komt), en  kruiden. Dit jaar plante we ook groene asperges daar.

Voor zaaien,

Binnen zijn verschillende soorten tomaten, pepers,paprika’s en aubergines  al voor gezaaid.En ben ik op de lente aan het wachten als ze uitgeplant worden. Er komt nog meer bij maar dat duurt nog even. Gelukkig maar omdat door de wind heb ik gewacht met het opzetten van de folietunnels en de ruimte krap is. Dit weekend zetten we in ieder geval het frame in elkaar. Dan goed het weerbericht in de gaten houden of de folie er al op kan. Heb ik tenminste voldoende ruimte voor de alle zaaitrays.

zaaitray

Op het land

De erwten palen staan in de grond maar het zaaien gebeurd pas volgende week , het is me deze week nog iets te nat en ook de spinazie is dan aan de beurt. Bij vak 14 komt de ingang. Wat stond er een wind de afgelopen tijd en zo te horen voorlopige nog. Echt handig om dan een draad van 25 meter strak te spannen was dat niet. En vanochtend is prins(ces) carnaval afgelost door koning winter die eventjes liet zien dat hij er ook nog is. Was wel een mooi plaatje.