Gezonde Dressing Recepten voor een Heerlijke Salade

Een gezonde dressing maak je heel gemakkelijk zelf en dan weet je ook wat er in zit.

Zelf een gezonde dressing maken

Gelukkig hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om zelf een heerlijke gezonde dressing te maken. Sterker nog, het is vaak  heel eenvoudig.

Dat beetje extra tijd dat je steekt in het maken van je eigen dressing loont zeker de moeite.

Eigengemaakte dressings bevatten doorgaans niet alleen veel minder calorieën en veel meer gezonde voedingsstoffen… ze zijn ook nog eens veel lekkerder dan de kant-en-klare dressings die je in de winkel vindt.

Gezonde dressing recept

Tahini (tahin) is sesampasta die al heel lang gebruikt wordt in de keuken van het Midden-Oosten maar nu ook in het Westen snel aan populariteit wint.

Tahini is zeer geschikt voor het maken van dressings en wordt ook als belangrijk bestanddeel van veel soorten humus gebruikt. Het is tegenwoordig in bijna iedere supermarkt te krijgen.

Deze heerlijke fris-romige tahini dressing is een feestje voor over je salade.

Je hebt nodig:

  • 2 eetlepels tahini
  • Sap van 1 uitgeperste citroen
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • peper en zout naar smaak
  • water

Doe de tahini, citroensap, knoflook, peper en zout in een kom. Giet er een beetje water bij en roer tot je een gladde dressing hebt. Blijf water toevoegen tot de dressing de dikte heeft die je wilt.

Deze dressing is heerlijk over allerlei soorten salades. In een afgesloten pot kan hij ook tot 2 weken in de koelkast worden bewaard.