De langste dag van dit seizoen

Morgen is het zover, dan hebben we al de langste dag. Daarna gaat alle groei ietsjes minder snel en alle bijkruiden zullen dan ook minder snel groeien zeggen ze…

Maar er groeit nog veel meer op de Pluktuin. De aardbeien zijn er in overvloed. Peulen, erwten, kapucijners, tuinbonen, sla, koolrabi. Afijn, er is weer in overvloed en er komt nog meer. Zomer dus. Met temperaturen die tussen 20 en 34 graden schommelen, met af en toe een stortbui kun je gerust spreken over groeizaam weer. En omdat alles toch een beetje een achterstand had opgelopen, doen de sperziebonen en snijbonen een wedstrijdje met de de peulen en erwten wie is eerst. Erg druk dus om alles de grond in te krijgen en ook weer eruit.

Helaas is er nog geen elektriciteit. Er is iets gebeurt; wat is me nog niet helemaal duidelijk, maar week dertig is me belooft komt het nu echt in orde zeggen ze…

Omdat de planten niet zonder water kunnen heb ik via Vado Uden toch weer een dieselpomp moeten aanschaffen tot week 30 dus. Dan gaat ook het waterpompen elektrisch.

Rondleiding bij Boer in natuur

Op 3 juli is er nog een rondleiding bij Wilco de Zeeuw, heel interessant en gratis voor abonnees van de Pluktuin waar hij ook een afhaalpunt heeft. Op donderdag kan dat worden opgehaald bij de pipo wagen. Vraag me naar de details als je interesse hebt. Zolang er geen stroom op de Pluktuin is, werken we met een accu en blijft de koelkast maar 1 dag aan. Zodra dat wel het geval is, zouden we kunnen kijken of dat met een afhaal dag meer uitgebreid kan worden dan staat het toch koel.

Andere nieuwtjes

In de grote kas staan naast de tomaten ook kousenband voor het eerst dit jaar. Ben heel benieuwd. In de kas staan 3 verschillende soorten tomaten. Op het veld buiten nog een stuk of 8 verschillende soorten naast de paprika’s en pepers. Achterin helemaal links achteraan gezien vanuit de plattegrond heb ik voor het eerst worteldoek gebruikt om de druk van de bijkruiden te verminderen. Ook worden er meer bloemen ingezaaid. De vlinders, lieveheersbeestjes, bijen en hommels hebben het druk op de tuin. Tijdens een pauze zag deze kleine bezoeker. Een niet zo welkome bezoeker alhoewel dat natuurlijk zeer persoonlijk is vanuit mijn standpunt en ze kunnen er echt niets aan doen maar ze zijn niet welkom. De Coloradokever met verschillende generaties familie. Dat wordt weer inzamelen en doden. Tja je wilt toch aardappels nietwaar.

Open dag op de Pluktuin Uden 10 juli

de standhouders en sprekersZaterdag 10 juli is er weer (ja ja, de tweede) open dag op de Pluktuin in Uden. Zelfgemaakte soep, iets te drinken en wat lekkers staan klaar. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten. De abonnees die allemaal op verschillend tijden oogsten, kunnen elkaar dan  ook eens zien. Maar zeker ook belangstellende, nieuwsgierige en degene die ik nog over de streep kan trekken om een abonnement af te sluiten 😉  zijn welkom. Ook ben ik opzoek naar mensen in en om Uden die zelf iets maken. Dat kan van alles zijn, eten, drinken, spulletjes speelgoed zelf gebreid, gehaakt geschilderd. Van alles dus maar geen 2de hands spullen. Geef je een cursus of workshop en wil je die onder de aandacht brengen, dan ben je welkom om met een stand die dag je spullen onder de aandacht  te brengen of om te verkopen. Neem wel eerst even contact op en bij veel belangstelling wie eerst komt die eerst maalt. Overigens een standplaats is gratis.

 

Tot ziens!