De Pluktuin heeft uw hulp nodig

Volgend seizoen wil ik niet in februari in 1 keer de hele grond in de tuin bewerken, maar pas als ik een stuk van de grond nodig heb. Daarvoor zou er een tweedehands minitractor op de Pluktuin moeten komen. Deze is erg licht en zolang de grond niet bewerkt hoeft te worden, kan de zaadvorming van de bijkruiden door maaien zoveel mogelijk voorkomen worden. Dat is beter voor de bodem (zo min mogelijk grondbewerkingen) en last but not least ook voor mij (minder werk met het schoffelen), maar daardoor kan de Pluktuin ook mooier worden (tijd over om meer ander werk te doen).

Daarom dus een inzamelingsactie! Iedere euro telt. Door op de link te klikken, komt u op de pagina waar u een donatie kunt doen als u dat zou willen en/of  deze actie te delen.

Inzamelingsactie voor een minitractor

Alvast bedankt.

Van augustus tot november

Wat kan een seizoen snel ten einde lopen. Er is nog genoeg te doen en gelukkig nog te oogsten. Zo staat de boerenkool er weer mooi bij, maar ook zijn er nog genoeg wortels, prei, savooiekool, witte kool, aardappels en zelfs wat andijvie en natuurlijk nog genoeg variëteit in kruiden. Alhoewel er natuurlijk een paar bij zijn voor wie het seizoen duidelijk voorbij is. Ook  deze herfst is de talentklas een ochtend te gast geweest. Ze hebben de boerenkool voorzien van compost zodat hij de winter door kan. Een ander groepje heeft een van de driehoeken met palen mee helpen afbreken. De andere volgen nog. Daarbij heb ik sinds een aantal maanden hulp van zelfs 2 stagiaires van de Warmonderhof. Mayke en Romy, heel fijn! Mayke is via een IBN project werken na kanker en NAH gestart bij de Pluktuin en nu volgt ze de opleiding tot stadsboerin. Via de link kom je daar meer over te weten.

Seizoen 2023-2024

Er gaat het een en ander veranderen. Samen met stagiaires gaat het thema de tuin mooi maken en meer nog de biodiversiteit bevorderen. Daarom heeft de Pluktuin een tweedehands minitraktor nodig en daarvoor hebben we een inzamelingsactie  gestart.