Een abonnement afsluiten

 Verse groenten, fruit, kruiden en bloemen zelf te oogsten

Ook in het seizoen 2023-2024 kunt u weer abonnee worden van de Pluktuin Uden. We verbouwen nog steeds zonder drijfmest en gif. Het plantmateriaal, de compost, maar ook de tuingrond SKAL gecertificeerd is of op de zelfde manier geteeld wordt als in de Pluktuin. Waar de zorg voor de bodem en het bevorderen van de biodiversiteit voorop staan. Waar voorlichting en leermogelijkheden gecreëerd worden. Dit seizoen zijn er 2 stagiaires werkzaam en komen er van verschillende scholen klassen op bezoek bij de Pluktuin.  Gezonde voeding die de tijd, aandacht en rust  krijgt.

Ondanks alle prijsstijgingen gaat de abonnementsprijs niet omhoog  dit seizoen

Gezonde voeding moet voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar zijn en dus gaan we dit seizoen alles op alles zetten om zoveel als de Pluktuin kan hebben, nieuwe abonnees te verven en de huidige te behouden. Maar waar je ook zomaar langs kunt komen voor een praatje  of om een uurtje mee te tuinieren. Tijdens de tuinevenementen kun het een en ander komen proeven uit de tuin of van de andere standhouders en tijdens koffietijd is er altijd ruimte om gezellig een bakje mee te doen. Kortom oogst je groenten, kruiden, fruit en bloemen zelf  als abonnee van de Pluktuin Uden, kom gewoon langs om te kijken, zitten, luisteren of meedoen en zeg het voort.

De aanschaf van de  mini tractor Kubota

Met behulp van de Crowdfunding actie, steun van familieleden en vrienden en het  Udenfonds is de minitractor aangeschaft. Daarvoor een heel oprecht BEDANKT allemaal. Nu kunnen we frezen als we het stuk land nodig hebben. Met een klepelmaaier  gaan we het bijkruid kort houden zodat het geen zaad schiet. Voor de klepelmaaier nog even sparen. Natuurlijk moet ik ook nog leren tractor rijden en frezen maar dat lukt al een beetje.

Indeling Pluktuin

Door de komst van de tractor is de indeling van de Pluktuin veranderd. Er kunnen niet zulke scherpe hoeken gemaakt worden. Dat werd dus meten, uitzetten,…. dat klopt toch niet… Weer meten weer uitzetten en al beter maar toch nog niet goed… Dat land loopt…..scheef… Weer uitzetten en ten slotte uiteindelijk ondanks mijn moeite met rechte lijnen en zeker dankzij de hulp van  de vrijwilligers tadaa!!!! Dit is het geworden. 10 vakken waarvan 9 met de namen van planten, de onderste 2 zijn het vak met de fruitstruiken en daarnaast de kruiden maar daarover later meer.