Het Plukseizoen is al weer een poosje bezig, de zomer begonnen

Na de start van een natte lente en een gortdroog eind van die zelfde lente en een begin van de zomer die lang geen regen liet zien, is zuinig met water alweer een feit. Afijn, we moeten er maar aan wennen denk ik. Mooi was het moment dat ik voor het eerst het prille ontstaan van een nieuw hommelvolk zag. Onderaan kunt u het filmpje zien. De courgettes rijpen af en de aardbeien en bessen zijn rood gekleurd. Vanwege de hitte zijn we er s’morgens tot ongeveer 13.00 en in de avond voor het water.  Als je vroeg start dan krijg je dit soort mooie inkijkjes. In de witte kas zijn de tomaten al groen en licht gekleurd te bewonderen. Heel mooi die verscheidenheid aan kleur en vorm.

Hoe pech toch een gevoel van rijkdom kan opleveren

Ja, u ziet het goed; in de ene hand een kruk in de andere een schoffel (werkt niet echt goed maar je probeert wat). Waar een ‘over het hoofd gezien’ stoeprandje al niet toe kan leiden. In mijn geval een gescheurde knieschijf. Als ik nu iets echt niet kan gebruiken in het hoofdseizoen van een pluktuin, dan is dit het wel. En dat gevoel van rijkdom dan? Gelukkig werken de 2 stagiaires van de Warmonderhof zoveel ze kunnen, komen er vrijwilligers, leden van de Hof van de Toekomst, vrijwilligers en abonnees mee zelfs diegene die net begonnen zijn aan hun proefmaand. Hoe kun je, je dan niet rijk en dankbaar voelen. We organiseren elke zaterdag (ben met die knie nog 6 weken zoet) een meewerk ochtend (van 9.00 tot 12.00) met aansluitend een lunch. Meestal door mij verzorgd, maar @fennvaneten (kijk maar eens op Instagram) doet dat op 22 juli en de Groene keuken op 5 augustus. Dus als u op zaterdagochtend tijd heeft u bent welkom en hard nodig. Meld u wel even aan per mail pluktuinuden@gmail.com of per Whatsapp 0624632897. Ook door de weeks bent u natuurlijk welkom, dan staat de koffie, thee en ander drinken klaar. Ook gewoon voor een praatje en andere vragen. Ik zit (helaas letterlijk) klaar.

Wat er verder nog gebeurt op de Pluktuin

Wie op woensdagochtend op de Pluktuin was, heeft de kinderen van  groep 3 de Zevenster gezien. Ze komen tot aan de schoolvakantie, maar ook daarna elke woensdag meewerken en leren op de pluktuin. Dat geeft veel roering en is heel gezellig. Kom gerust langs als u daar ook van houdt en doe mee. De bloemen bloeien en er zijn nieuwe vogelverschrikkers en het schoolbord heeft de nieuwe plattegrond. Ook de kruiden staan er mooi bij.

Tot ziens op de Pluktuin!