Dit seizoen

Het begon met een hele andere indeling van de tuin en dat was ook voor ons even wennen. Er waren nieuwe abonnees die allemaal aandacht kregen en er was een stadsboerin die niet echt mee kon doen. Gelukkig waren er  2 stagiaires, een klas van de basisschool De Zevenster  en de Talentklas die meehielpen. Ook een heleboel vrijwilligers die in het plukseizoen zoveel mogelijk en erg hard werkten, heel veel dank daarvoor. Het was hard werken, maar ook heel gezellig en vooral de gezamenlijke lunches hielden de moed erin. Ook nu nog is de vrijwilligers inzet groot. We hadden een  koude en natte start en  een heet en droge vervolg. Daarna weken met regen die hard nodig waren en zoals het eruitziet een herfst die verdacht veel op de maand juni begint te lijken. En nu wordt het tijd voor weer wat gezelligs.

Tijd voor wat leuks (verplaatst naar 4 nov.)

We zijn nog altijd druk bezig op de Pluktuin, maar de drukte van de zomer is voorbij dus dacht ik: tijd voor wat leuks en gezelligs.
Zaterdag 4 november van 11.00-14.30  op de Hooistraat zou ik het echt leuk vinden om u (weer) te zien. Er worden dan (tot nu toe)  2 workshops gegeven. Hoe kun je zelf je eigen zeep maken met ingrediënten die je zelf kiest. Door Anne v.d. Meer. Omdat dat met het gebruik van loog gaat, wordt er wel verteld uit eigen ervaring maar wegens veiligheid niet buiten mee gewerkt. Wel heeft ze een keur van zelfgemaakte zeep bij zich die te koop zijn. Tineke Tielemans geeft aan de hand van onder andere de kruiden die er op de Pluktuin te vinden zijn de workshop: meer doen met kruiden.
Wilt u ook een workshop geven ? Maakt u gebruik van natuurlijke materialen en/of ingrediënten dan mag u mij hierover mailen (pluktuinuden@gmail.com), dan kijken we naar de mogelijkheden. Er is kruidenthee, koffie en tussen de middag zelfgemaakte groentesoep.
Deze workshops zijn natuurlijk gratis voor abonnees. Voor niet-abonnees wordt een donatie op prijs gesteld.
 Voor actuele informatie kunt u op ook kijken op de facebookpagina van  Pluktuin Uden en/of Instagram.

Afijn, nu officieel herfst

Klagen mogen we helemaal niet want wie de nieuwsberichten van de ons omringende landen heeft gevolgd, weet dat we veel geluk hebben gehad. Door de regen hebben we nog volop keus in groenten die afrijpen en ook oogstbaar zijn een kleine greep kunt u zien op de collages en er zijn nog meer groenten oogstrijp aan het worden. Ook de bloemen staan er nog mooi bij. Daar hebben niet alleen de abonnees plezier van.

 

 

Tot ziens, dat het jullie goed gaat, HOUDOE en bedankt!

Deze herfst hebben we dag en tot ziens gezegd tegen Mayke, ze gaat haar tweede stagejaar bij de Herenboeren doen. We wensen haar veel succes. In oktober is de klas van de zevenster voor het laatst geweest en hebben ze een heel seizoen meegedraaid op de Pluktuin. Het was erg gezellig en ze hebben een hoop nieuwe dingen gedaan en hopelijk geleerd wat er allemaal komt kijken als je zonder gif je eten verbouwd. wij vonden het erg leuk om ze elke week te ontvangen gaan ze zeker missen.